In deze cursus, die bestaat uit een theoretisch- en praktijkgedeelte, worden o.a. de begrippen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarde uitgelegd. Wat hebben deze met elkaar te maken en welke combinatie is het beste voor een bepaalde opname? Hoe werkt de belichtingsmeter in uw camera en wanneer moet je de belichting aanpassen? Wat is het verschil tussen JPEG en RAW? Verder worden de verschillende soorten objectieven en hun toepassingen besproken en worden stops, lichtwaardes en de grijskaart behandeld. 
Daarna volgt het praktijkgedeelte en dit bestaat uit twee delen. We beginnen met het foto's maken in een mooi, nabijgelegen natuurgebied. Hier krijgt u aanwijzingen en tips en trucs bij het maken van de opnames. Tot slot gaan we in het tweede gedeelte een aantal van deze opnames bewerken m.b.v. een fotobewerkingsprogramma.
Na deze cursus kunt u (eindelijk) de automatische stand vergeten, want u weet dan precies hoe u camera werkt en welke standen beter zijn voor de verschillende onderwerpen. Ook krijgt u een hand-out uitgereikt met tips en trucs.
Duur van de cursus: 4 tot 5 uur (maximaal 2 personen)
Heeft u interesse, neem dan a.u.b. contact met mij op.

Back to Top